ΑΟ Θήρας: Ρόστερ, ιστορία, δηλώσεις Καλανταρίδου

ao-thiras-2018-2019-team

Στη δεύτερή του συμμετοχή σε final-4 Κυπέλλου Ελλάδας και μάλιστα συνεχόμενη, ο ΑΟ Θήρας θα αντιμετωπίσει τον Πανναξιακό, στη πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση μακριά από τη Σαντορίνη και τη Νάξο.

Η παρθενική παρουσία του ΑΟ Θήρας ήταν το 2018 στη διοργάνωση που ο ίδιος φιλοξένησε. Στον ημιτελικό κληρώθηκε με τον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 σετ. Μία μέρα μετά, οι «ερυθρόλευκες» κατέκτησαν τον τίτλο.

Η ομάδα του Μπράνκο Γκάιτς φιλοδοξεί κόντρα στον Πανναξιακό (5/4, 20.30 ΕΡΤ Sports) να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Κυπέλλου και να πάρει παράλληλα ψυχολογία ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Στη φάση των «16», ο ΑΟ Θήρας ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, ομάδα της Α2. Η νίκη ήρθε με 3-0 σετ όμως τραυματίστηκε η Μελίνα Εμμανουηλίδου στο γόνατο και έμεινε εκτός δράσης για ένα μήνα. Η διεθνής κεντρική επέστρεψε στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό το Σάββατο (30/3) και αγωνίστηκε ως αλλαγή. Στα προημιτελικά, οι Σαντορινιές απέκλεισαν τον ΠΑΟΚ με 3-1 σετ.
Το φινάλε της κανονικής περιόδου στη Volleyleague βρήκε τον ΑΟ Θήρας στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Σε 22 αγώνες είχε μόλις 3 ήττες και με 56 βαθμούς τερμάτισε στο -5 από τον πρώτο Ολυμπιακό. Στα ημιτελικά του πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσει τον Πανναξιακό με πλεονέκτημα έδρας. Η πρόκριση θα κριθεί στις 2 νίκες και το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 10 Απριλίου στη Σαντορίνη, 5 ημέρες μετά τη μεταξύ τους αναμέτρηση στο final-4 του Κυπέλλου στις Σέρρες.

Αλεξία Καλανταρίδου: «Νίκη στο κύπελλο πριν το πρωτάθλημα»

Η ακραία του ΑΟ Θήρας Αλεξία Καλανταρίδου δήλωσε: «Η αλήθεια ότι πέρυσι ήταν διαφορετική η αίσθηση. Παίζαμε στη Σαντορίνη, ήμασταν στην έδρα μας και είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Πιστεύω και στις Σέρρες θα μας ακολουθήσουν φίλαθλοι, γιατί η κλήρωση μας έφερε κόντρα στον Πανναξιακό, ένα παιχνίδι που όλοι θέλουν να παρακολουθήσουν. Οι δύο ομάδες έχουν ίδιους στόχους και θα γίνει δυνατό παιχνίδι. Μία πρόκριση στον τελικό θα ανταμείψει όλους τους φετινούς μας κόπους, από την δουλειά που κάναμε όλη τη σεζόν. Ήταν μία κουραστική χρονιά σε Ευρώπη και Ελλάδα, επομένως ο στόχος είναι να πάρουμε τη νίκη και να πάμε στον τελικό. Μετά το παιχνίδι θα ακολουθήσει και ένα σερί αγώνων πάλι με τον Πανναξιακό για το πρωτάθλημα, οπότε μία καλή αρχή είναι η νίκη στο κύπελλο. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε θετική ενέργεια και ελπίζω αυτό το λίγο άγχος που υπάρχει να μας βγει δημιουργικό».

 

Το ρόστερ του ΑΟ Θήρας ΕΔΩ.