Σκοπελίτης: «Μας ανέβασε η δίψα για αθλητισμό»

skopelitis

Σαντορίνη: Φιορέλα Μάλο

Στο volleynews.gr μίλησε ο πρόεδρος του ΑΟ Θήρας, Γιώργος Σκοπελίτης κατά τη διάρκεια του τουρνουά «Νομίκεια 2014». Μεταξύ άλλων μίλησε για το τουρνουά, την εξέλιξη της ομάδας, και τις ακαδημίες της, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους χορηγούς.

Τι είναι τα Νομίκεια και γιατί γίνονται;
«Τα «Νομίκεια» είναι ένα τουρνουά που κάνει ο ΑΟ Θήρας στη μνήμη του Ευάγγελου και της Λούλας Νομικού. Στο νησί μας θεωρούνται ευεργέτες γιατί έχουν κάνει πάρα πολλά για αυτό, μέσα στα οποία και το τελεφερίκ. Δεν τους είχε τιμήσει κάποιος σύλλογος έως τώρα στο νησί, και από πέρσι αποφασίσαμε να το κάνουμε εμείς, με στόχο να γίνει θεσμός. Είναι ένα δυνατό τεστ για την ομάδα μας λίγο πριν την έναρξη της κανονικής περιόδου».

Το τουρνουά πώς είναι συγκριτικά με πέρσι;
«Φέτος είναι πιο δυνατό, με ομάδες της Α1. Ο Παναθηναϊκός και το Μαρκόπουλο πηγαίνουν με αξιώσεις για το πρωτάθλημα. Είναι πιο οργανωμένο και αυτό το λένε οι προπονητές και οι διοικήσεις των άλλων ομάδων που βρίσκονται εδώ. Η Σαντορίνη ξέρει πολύ καλά να φιλοξενεί κόσμο. Τον επόμενο χρόνο είμαστε σίγουροι πως θα είναι ακόμη καλύτερο».

Έχετε σκοπό να διοργανώσετε κι άλλα στη συνέχεια;
«Είναι η παρθενική μας εμφάνιση στην Α1 και αυτή τη στιγμή κοιτάμε να δώσουμε τα καλύτερα εχέγγυα για τη νέα χρονιά. Σίγουρα στο μέλλον θα κάνουμε κι άλλα τουρνουά, προς το παρόν θέλουμε να έχουμε μία καλή παρουσία στην κατηγορία και φυσικά στο κύπελλο».

Πώς κατάφερε ο ΑΟ Σαντορίνης να ανέβει μέσα σε 18 μήνες;
«Αν θέλετε είναι η δίψα της Σαντορίνης για τον αθλητισμό. Είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα στη Σαντορίνη κι στην περιφέρεια όσον αφορά την ενασχόληση των νέων ανθρώπων με τον αθλητισμό. Όλοι μαζί προσπαθήσαμε έτσι ώστε να φτάσουμε στο ανώτερο σκαλί».

Με βαση τα φιλικά που έχουν γίνει ως τώρα, πιστεύετε ότι η ομάδα έχει δέσει;
«Ομολογουμένως με βάση τα φιλικά, φαίνεται πως η ομάδα δεν έχει δέσει ακόμη και παρουσιάζονται κάποιες αδυναμίες. Σαν μονάδες είναι όλες οι παίκτριες πολύ καλές, αλλά δεν έχουν παίξει όλες μαζί, και χρειάζονται ακόμη αρκετούς αγώνες για να κάνουν ένα δυνατό σύνολο».

Στόχος της ομάδας είναι απλώς μία καλή εμφάνιση στην Α1;
«Ξεκινάμε με αυτό, να έχουμε μία καλή εμφάνιση στην Α1. Πρώτα απ’ όλα βέβαια να μείνουμε στην κατηγορία. Πάμε βήμα – βήμα για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Ποια θα είναι η υπέρβαση;
«Η υπέρβαση θα είναι να μπούμε στην εξάδα. Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε μία θέση στην Ευρώπη. Όλος ο κόσμος της Σαντορίνης θα το ήθελε».

Ποιοι στηρίζουν την ομάδα της Σαντορίνης;
«Κυρίως επιχειρηματίες του νησιού. Είναι η πρώτη φορά που μία ομάδα της Σαντορίνης φτάνει στο υψηλότερο σκαλί των εθνικών πρωταθλημάτων κι όλοι θέλουν να βοηθήσουν. Από τους βασικούς υποστηρικτές μας είναι ο Πέτρος Νομικός. Απ’ εκεί και πέρα υπάρχουν πολλοί όπως το Caldera Collection, η Vodafone, ο Κωτσόβολος, τα Hontos Center, το Hotel Ware, η Aegean Airlines, η Blue Star, το Tabasco Restaurant και το Ellis Restaurant. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς μας».

Τι γίνεται στις ακαδημίες του ΑΟ Θήρας;
Ο ΑΟ Θήρας έχει ακαδημίες κοριτσιών και αγοριών και εφέτος έχουμε περίπου 140 παιδιά. Η ιδέα της ομάδας ξεκίνησε κάπως έτσι. Να κάνουμε μία γυναικεία ομάδα, η οποία θα αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα, όπως κι έγινε. Ο σκοπός ήταν να έρθουν παιδάκια στο γήπεδο, και με αυτή την πορεία καταφέραμε να κερδίσουμε ακόμη περισσότερα. Από το τοπικό ανεβήκαμε στην Α2, κι απ’ εκεί Α1 και πάντα ο στόχος ήταν αυτός.

Ξεχωρίζετε κάποια παιδιά που μπορούν να αγωνιστούν στη γυναικεία ομάδα στο μέλλον;
«Ήδη οι δύο τελευταίες θέσεις της ομάδας συμπληρώνονται από παιδιά της ακαδημίας. Αυτό δεν είναι κάτι κλισέ, κι ούτε σημαίνει πως θα είναι πάντα αυτά τα δύο. Η κυρία Μεμετζή παρακολουθεί πολύ στενά τα τμήματα Κορασίδων και Παγκορασίδων. Στην πορεία θα μπορούσαν να στελεχώσουν τη μεγάλη ομάδα».

Θα θέλαμε ένα σχόλιο για την προπονήτρια σας, την κυρία Ελένη Μεμετζή.
«Για την κυρία Μεμετζή δεν ξέρεις τι σχόλιο να κάνεις. Είναι μεγάλη στο χώρο της. Τη γνωρίζει όλη η Ελλάδα κι ήταν μία καταξιωμένη αθλήτρια. Στα πρώτα της προπονητικά βήματα έδειξε πού μπορεί να φτάσει. Πιστεύω θα τα πάει πολύ καλά και αυτή και η ομάδα σαν σύνολο. Δεν υπάρχει σχόλιο για την Ελένη, είναι καταπληκτική. Ο τρόπος που δουλεύει, που «δένει» κι επιλέγει τις αθλήτριες, τα λέει όλα».