ΑΟ ΘΗΡΑΣ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΣΤΟ FINAL4

PPPPPPPPPPPPP

Έγραψε ιστορία ο ΑΟ Θηρας !!!

Η αρχή έγινε τη σεζόν 15-16 όταν ο Α.Ο Θήρας, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του, έγινε η πρώτη ομάδα της νησιωτικής Ελλάδας που παίρνει μέρος σε τελικό πρωταθλήματος όταν και αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό.
Αυτό που έλειπε ήταν η συμμετοχή σε μια τελική φάση Κυπέλλου και όλα έδειχναν ότι η ώρα πλησιάζει…Όπερ και εγένετο!
Ο Α.Ο. Θήρας επικράτησε με 3-1 σετ της αξιόμαχης Θέτιδας στη Βούλα και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα βρεθεί στο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών που θα διεξαχθεί 2 και 3 Μαρτίου στη Σαντορίνη!
Μπορεί η Θέτιδα να αγωνίζεται μια κατηγορία πιο χαμηλά αλλά πρόκειται για την πρωτοπόρο της Pre League,με ρόστερ που θα ζήλευαν πολλές ομάδες της μεγαλύτερης κατηγορίας και αποφασισμένη και αυτή για την πρόκριση.
Η ομάδα της Σαντορίνης όμως δεν θα μπορούσε να λείψει από τη γιορτή του Ελληνικού βόλεϊ που θα γίνει στην ¨έδρα¨ της και απέδειξε στον αγωνιστικό χώρο τη δίψα που είχε για να πάρει το εισιτηριο που θα οδηγούσε εκεί.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο μέχρι τα μέσα περίπου του σετ όταν ο Α.Ο. Θήρας πήρε μια διαφορά την οποία διατήρησε μέχρι να φτάσουμε στο 20-25.
Στο δεύτερο σετ η ομάδα της Σαντορίνης μπήκε πιο δυνατά αναγκάζοντας την Δήμητρα Λυκογιάννη να καλέσει τάιμ άουτ στο 1-5 Οι γηπεδούχες αντέδρασαν και το 2-7 έγινε 7-7 με την ομάδα του Γιώργου Ρούση όμως να φτάνει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με ένα πόντο μπροστά. Η Θέτιδα έκανε την ολική επαναφορά και έφτασε μέχρι και το 12-8 όμως οι φιλοξενούμενες με ένα σερί 8-3 έφτασαν πρώτες και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 15-16. Η ομάδα της Βούλας ακολουθούσε από κοντά αλλά δεν κατάφερε να κάνει την φάση της ισοφάρισης με το σετ να τελειώνει με 23-25.
Παρά το 2-0 στα σετ οι γηπεδούχες δεν τα παράτησαν, βελτιώθηκαν σε όλους τους τομείς και έφτασαν μέχρι και το +6 (12-6). Ο Γιώργος Ρούσης ανακάτεψε την ¨τράπουλα¨, η ομάδα κατάφερε να μειώσει στον πόντο (24-23) αλλά το σετ πήγε στην Θέτιδα.
Στο τέταρτο σετ η ομάδα της Σαντορίνης μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει το ματς, επέβαλε το ρυθμό της και έφτασε εύκολα στο 18-25 που σήμανε και την πρόκριση για τον Α.Ο Θήρας μετά το τελικό 1-3.

Τα σετ: 1-3 (20-25, 23-25, 25-23, 18-25)

ΘΕΤΙΔΑ ΒΟΥΛΑΣ (Λυκογιάννη): Χρήστου, Γιοβάνη, Δρακουλίδου, Σιρίνινα, Γεωργιάδη, Αργυροπούλου / Ξηνταρά (λ), Ματσούκα.

ΑΟ ΘΗΡΑΣ (Ρούσης): Εμμανουηλίδου, Πότοκαρ, Τσοχατζή, Μέρκοβα, Μεταξά, Γενιτσαρίδη / Αρτακιανού (λ), Κοσμίδου, Καλανταρίδου, Ξανθοπούλου.

Δήμητρα Λυκογιάννη (Θέτιδα): «Μετά από ήττα δεν μπορείς να είσαι ικανοποιημένος. Δείχναμε ότι μπορούσαμε να το κυνηγήσουμε ακόμα περισσότερο. Το παλέψαμε αρκετά αλλά ήταν κομβικό το δεύτερο σετ, το οποίο χάσαμε οριακά».

Γιώργος Ρούσης (ΑΟ Θήρας): «Ο αρχικός μας στόχος ήταν να προκριθούμε στο final-4. Είμαι χαρούμενος που είμαι προπονητής στην πρώτη πρόκριση του συλλόγου στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Θέλουμε το final-4 που θα γίνει στη Σαντορίνη να είναι επιτυχημένο οργανωτικά και εμείς από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την υπέρβαση».

*Η κλήρωση για τα ζευγάρια του Final Four θα διεξαχθεί το πρωί της Παρασκευής (16/2 – 11:00), στα γραφεία της ΕΟΠΕ

Αντώνης Κοραής πηγή: www.neasantorinis.gr