Συνεντευξη τύπου Νομίκεια 2017

SYNENTEYXH

Ο Γιώργος Ρούσης ως προπονητής του Α.Ο. ΘΗΡΑΣ καλωσόρισε τις αποστολές των ομάδων και ευχήθηκε να παιχτεί ωραίο βόλεϊ στο τουρνουά.
Ανέφερε ότι στόχος της ομάδας είναι η 4αδα στο πρωτάθλημα, ενώ αναφερόμενος στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είπε ότι είναι ένα παρα πολύ δύσκολο παιχνίδι που μοναδικός στόχος  είναι να παίξουμε καλό βόλει και να είμαστε ανταγωνιστικοί!
Αναφερόμενος στην προετοιμασία είπε:

Ότι  τα νησιά αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες και για αυτό τον λόγο άργησε να ξεκινήσει η προετοιμασία αλλά μέρα με την ημέρα γινόμαστε καλύτεροι και ο στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι στην αρχή του πρωταθλήματος.

Σε ερώτηση για μικρές πληθυσμιακές περιοχές που όμως έχουν ομάδες στην Α1 και μάλιστα γεμίζουν το γήπεδο απάντησε:
Οι μικρές κοινωνίες αγκαλιάζουν τις ομάδες αφού είναι ένα γεγονός που προκαλεί το ενδιαφέρον του κόσμου, όταν μάλιστα υπάρχουν άνθρωποι στην διοίκηση που προσπαθούν έρχεται  και το αποτέλεσμα που είναι γεμάτα γήπεδα.
Για το τι δεν πάει καλά στο Ελληνικό βόλει είπε:
Γιορτάσαμε τα 30 χρόνια από την επιτυχία της Γάνδης, την ίδια εποχή υπήρξε και η επιτυχία του Μπάσκετ. Εκείνο προχώρησε και εμείς μείναμε στάσιμοι. Είχαμε εσωστρέφεια στις κινήσεις μας και δεν ανοιχτήκαμε στον κόσμο, δεν ασχοληθήκαμε με την προβολή όσο έπρεπε. Δεν προσελκύσαμε νέους φιλάθλους στο άθλημα.

 

Η προπονήτρια του Γ.Σ. ΗλιούποληςΠηνελόπη Μπλάμη

 Αναφέρθηκε ότι είναι το καλύτερο τουρνουά που διοργανώνεται στην Ελλάδα και ότι όλοι οι προπονητές θα βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει του πρωταθλήματος που ξεκινάει την άλλη εβδομάδα.
Στόχος της ομάδας είναι η γρήγορη παραμονή και να παίξει καλό και ανταγωνιστικό βόλεϊ, εκτός από την ομάδα του Ολυμπιακού που είναι πολύ πιο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες θα υπάρχει έντονος ανταγωνισμός και θα υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις στο πρωτάθλημα αφού οι έδρες θα παίξουν ρόλο. 
Σε ερώτηση για τις ακαδημίες που υπάρχουν στην ομάδα απάντησε:
Η Ηλιούπολη έχει 400 παιδιά και προσπαθούμε να τα δουλέψουμε παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε αφού ακόμα για τα γήπεδα πρέπει να πληρώσουμε ενοίκιο.
Στις 14 αθλήτριες που είναι το φετινό ρόστερ οι μισές αγωνίζονται και στα αναπτυξιακά κάτι που όλοι οι σύλλογοι πρέπει να κάνουν.
Δεν έχει νόημα να προσφεύγουμε μόνο σε μεταγραφές αλλά πρέπει να βγάλουμε παιδιά που να στελεχώνουν την γυναικεία ομάδα.
Στο ρόστερ της γυναικείας έχω δύο 16χρονα όχι για να συμμετέχουν αλλά για να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα.
Πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες  στα νέα  παιδιά και όχι να κάνουμε μεταγραφές που πολλές φορές δεν μπορούμε να τηρήσουμε τα συμβόλαια τους.
Οι σύλλογοι πρέπει να αλλάξουν τακτική. Δεν έχει νόημα

Σ ερώτηση γιατί το γυναικείο βόλεϊ παραμένει ερασιτεχνικό απάντησε:
Το γυναικείο βόλεϊ  ”πουλάει” περισσότερο και από το αντρικό αλλά για να πάει μπροστά χρειάζεται ριζοσπαστικές αλλαγές.
Χρειάζεται οργάνωση, καλύτερο σχεδιασμό  και υπομονή σε όλους του τομείς.
Κάθε χρόνο ελπίζουμε να πάμε καλύτερα και πάμε χειρότερα.

 

Ο κροάτης προπονητής του Μαρκόπουλου Τomo Paun 

Στόχος της ομάδας η παραμονή με την νεανικότερη ομάδα του πρωταθλήματος αφού ο μέσος  όρος ηλικίας είναι 18 ετών.
Είναι ευχαριστημένος από την προετοιμασία της ομάδας και θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα από το τουρνουά.
Στην ερώτηση για το Ελληνικό πρωτάθλημα απάντησε ότι είναι η πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα αλλά παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στο Κροατικό πρωτάθλημα.
Προβλήματα που τα ρίχνουμε στην οικονομική κρίση αλλά στην ουσία είναι το άλλοθι. Και κατέληξε ότι δεν φταίει για όλα η κρίση και πολλά πράγματα θα μπορούσε να είναι διαφορετικά

Ο προπονητής του Πανναξιακού Κώστας Παπαδόπουλος

Αναφέρθηκε ότι είναι μια κρίσιμη χρονιά για τον Πανναξιακό γιατί η ομάδα χτίστηκε τελευταία στιγμή αλλά και σε διαφορετική περίπτωση πάλι το ίδιο ρόστερ θα ήταν η πρώτη του επιλογή δείχνοντας ότι εμπιστεύεται τις αθλήτριες του!

Στην ερώτηση γιατί το γυναικείο βόλεϊ μένει ερασιτεχνικό απάντησε:
Είμαστε μέρος του προβλήματος, χρειάζεται σίγουρα κατεύθυνση αλλά πρέπει να βάλουμε και εμείς οι προπονητές το δικό μας λιθαράκι.
Θέλουμε να είμαστε επαγγελματίες προπονητές στα δικαιώματα αλλά όχι υποχρεώσεις μας.
Οι σύλλογοι πρέπει να οργανωθούν καλύτερα και να πουλήσουμε το προϊόν που παράγουμε.
Πρέπει να παραδειγματιστούμε από τα πρωταθλήματα των γειτονικών σ εμάς χωρών όπως είναι της Ιταλίας και της Ισπανίας.