15625693_712536805575906_4173850738702331398_o

 

 

 

TETAΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΩΡΑ 19:00

Α.Ο ΘΗΡΑΣ – ΧΑΠΟΕΛ ΚΦΑΡ ΣΑΜΠΑ

 

Για εμάς, την οικογένεια του Αθλητικού Ομίλου Θήρας, το 2016, ήταν η χρονιά που διεύρυνε τον ορίζοντα των ονείρων μας. Η ανεπανάληπτη επίδοση στο Εθνικό Πρωτάθλημα Α1 Γυναικών Βόλλεϊ και η συμμετοχή μας, στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση του αθλήματος, έγραψαν χρυσή σελίδα στα χρονικά του αθλητισμού του νησιού. Όλα αυτά ενέπνευσαν τη νεολαία του και ενθουσίασαν τη θηραϊκή κοινωνία που σε κάθε αγώνα, έχει στραμμένα πάνω στην ομάδα, το βλέμμα και την καρδιά της.
Η συγκίνηση όμως που νιώσαμε, όταν μέσα στο κατάμεστο στάδιο του Ισραήλ, ακούσαμε την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, ήταν ασύγκριτη. Βλέποντας την ελληνική σημαία να ανεμίζει, τις αθλήτριες και τους προπονητές των δύο ομάδων να στέκονται ευθυτενείς και ένα ολόκληρο στάδιο όρθιο, να ακούει με σεβασμό τον Ύμνο προς την Ελευθερία, νιώσαμε πως ήμασταν όχι μια αθλητική ομάδα, αλλά ένα ζωντανό και ενεργό κομμάτι του Ελληνισμού.
Και όσο βλέπαμε πως τα βλέμματα στρέφονταν προς το έμβλημα της Ομάδας που περιλαμβάνει το πανάρχαιο όνομα Θήρα, που ο παλαιός Πρωθυπουργός Θεόδωρος Δηλιγιάννης αποκάλεσε “Θύρα του ελληνικού Πολιτισμού” και τα δύο χελιδόνια από την περίφημη “Τοιχογραφία της Άνοιξης”, τα οποία συμβολίζουν, τη χαρά, την ελευθερία και την αρμονική συνύπαρξη, οι καρδιές μας γέμιζαν Ελλάδα.
Τώρα, υποδεχόμαστε τη φίλη, Ισραηλινή ομάδα, στο έδαφός μας. Στον τόπο, που γεννήθηκε το “ευ αγωνίζεσθαι”. Το νησί που, ένα από τα πλέον αξιόλογα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης, είναι το “Γυμνάσιον Εφήβων” (Γυμναστήριο) των αρχαίων προγόνων μας, θέλουμε να δώσουμε ένα ακόμα μήνυμα Ελλάδας, προς τα εκατομμύρια φίλων του αθλητισμού που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Το μήνυμα, της ειρηνικής μας διάθεσης, αλλά και της αποφασιστικότητας μας. Το μήνυμα, πως σε κάθε πόντο αυτού του τόπου, χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας. Και αυτό το μήνυμα, συνοψίζεται, στους στίχους του Εθνικού μας Ποιητή. Στον Ύμνο προς την Ελευθερία.
Για το αγωνιστικό μέρος, η ομάδα, οι προπονητές και όλοι όσοι απαρτίζουν την οικογένεια του “ΑΟ Θήρας”, ετοιμάζονται σκληρά, αλλά με διάθεση, αυτοπεποίθηση και μεράκι. Το θετικό αποτέλεσμα, αποτελεί μεγάλο μας στόχο.
Αλλά, έχουμε ένα ακόμα στόχο. Κι αυτός θα εκπληρωθεί, από τους φιλάθλους στην εξέδρα. Θέλουμε ο Εθνικός ύμνος να μην ανακρουστεί από μια ηχογράφηση ή μια μπάντα, αλλά να αναπεμφθεί από τα στόματα και τις καρδιές όλων. Θέλουμε, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, που περνάει ο τόπος, να δώσουμε ξανά το μήνυμα της φιλοξενίας, της ειρηνικής συνύπαρξης, αλλά και της αποφασιστικότητας των Ελλήνων. Της ικανότητάς τους να ξεπερνάνε τα δύσκολα. Της αντίληψης τους πως ο αθλητισμός, είναι μια ειρηνική άμιλλα ικανοτήτων και στρατηγικής. Και ταυτόχρονα, της αφοσίωσής μας σε όλα τα ιδεώδη, που παρήγαγε και ανέδειξε στη μακραίωνη πορεία του ο Ελληνισμός.

Σας καλούμε όλους στο Κλειστό Γυμναστήριο, στις 18:45, ώστε όλοι να ενώσουμε τις φωνές, δίνοντας σε όλους το μήνυμα, πως η Ελλάδα αισιοδοξεί, φιλοξενεί, αγωνίζεται και παραμένει περήφανη.